In het atelierAnna B. Klein-de Boer geboren 15 april 1945 te Assen ( Dr ) Als kleuter stond ze al op een stoeltje voor het schoolbord om te tekenen voor Juf en de kinderen. Op de middelbare school had ze tekenen en schilderen als examenvak.

Van haar veertiende tot haar achttiende nam ze klassieke teken- en schilderlessen van verschillende kunstenaars. Na haar eindexamen leerde ze paardrijden op Ameland.

Tijdens haar kantoorbanen in Groningen kreeg ze dressuurlessen in De Federatie Rijschool in Haren, Groningen.

Het tekenen en schilderen raakte enigszins op de achtergrond.

Na meerdere jaren teruggekeerd te zijn op Ameland, leerde Anna, dankzij het paardrijden, haar levensgezel Johannes kennen.

Ze werd in 1967/68 de eerste dressuur instructrice op het eiland. Door een druk leven met man, opgroeiende kinderen, melkveebedrijf, paarden en toerisme, kwam ze niet toe aan tekenen en schilderen.

Na het beëindigen van hun bedrijf in 2001, ging ze weer terug naar haar roots, het schilderen. Ze volgde cursussen kunstgeschiedenis, schilderen, bezocht galerieën, kunstbeurzen, musea en ging vooral veel experimenteren.

Ook deed ze ervaring op als vrijwilliger bij Kunstmaand November op Ameland. Als suppoost, met inrichten van de exposities, en op het kantoor van de Kunstmaand. In 2013 werd ze ook lid van de selectie commissie van Kunstmaand November.

In 2011 opende zij haar Huis Atelier “Anna van Ameland “, waar zij haar werk in 3 ruimtes exposeert. Sinds 3 jaar geeft ze in het winterhalfjaar, teken- en schildercursussen aan talentvolle mensen op Ameland. Natuurkunde, biologie, filosofie, poëzie, literatuur en klassieke muziek zijn voor haar bronnen van inspiratie.

Daarnaast het natuurgebeuren op Ameland, zoals zon, maan, en zee.Het Atelier is dagelijks geopend van 13 tot 17 uur, als de borden aan de weg staan.